U bevindt zich hier: Home» Informatie» Omgeving

Omgeving

Wieringen is een van de weinige gebieden in Nederland, waar men nog echt kan genieten van rust en ruimte. Het is een gebied waar u terecht kunt voor de bossen, het polderlandschap en de watersport. Het dorp Den Oever leeft grotendeels van de visserij. Elke week in de vissershaven vindt u dan ook de verse vismarkt. Ook kunt u in de haven terecht voor een dagtrip vissen op de Noordzee of het IJsselmeer, met de boot op zoek naar zeehonden of naar het prachtige eiland Texel. Voldoende te doen voor uw ontspanning en die van uw kinderen! U geniet daardoor volop van uw recreatiewoning.

Omgevingstips

Dorpen- en stedentrips

- Schagen. www.schagen.nl
Schagen is een ideaal stadje als het gaat om vermaak en winkelen. Op de avonden verzekeren de vele uitgaans- en eetgelegenheden in de stad u van een mooi avondje uit. Een eeuwenoud vestigstadje, waar men de restanten van diverse hoeven kan bewonderen. Diverse Gemeentelijke- en rijksmonumenten. Diverse musea voor de nodige cultuur. Daarnaast kilometers aan wandel- en fietstochten en tochten die men per kano kan afleggen!

Culinaire hoogstandjes

- Maritiem Eetmuseum De Dikke Bries te Den Oever. www.dedikkebries.nl
De Dikke Bries is een gezellig maritiem-restaurant aan de jachthaven bij het Robbenoordbos van Den Oever. Met uitzicht en terras aan het IJsselmeer en het prachtige Robbenoordbos in de rug, is deze locatie uitermate geschikt voor een etentje met uw partner of vrienden maar ook voor al uw feestjes.
- Eeterij Ongder de Kukel te Hippolytushoef. www.ODK.nl
Voor een Bougondisch avondje uit in een intieme sfeer. Deze Eeterij heeft diverse prijzen binnen de 'Horeca' gewonnen. Tevens voor een kopje koffie, een borrel of een lekker uitgebreide lunch.

Flora & Fauna

- Robbenoordbos te Den Oever. www.schiereiland.nl
Het Robbenoordbos ligt iets ten zuiden van Den Oever. Het is ontstaan, omdat door de hoge waterstand de bodem ongeschikt bleek voor agrarisch gebruik. Daarom koos men voor de aanleg van bos, zodat er tenminste nog hout gewonnen kon worden.Van april tot oktober zijn wekelijks excursies o.l.v. een boswachter en er is dagrecreatie mogelijk.
- Landgoed Hoenderdaell te Anna Paulowna. www.landgoedhoenderdaell.nl
Binnen drie jaar is het voormalige akkerland omgetoverd tot het huidige natuurgebied. De Stichting Landgoed Hoenderdaell is gericht op het instandhouden en uitbreiden van de ecologische variatie. De diversiteit van planten-en diersoorten is groot. Het landgoed bestaat uit een park met diverse dierenverblijven en een natuurgebied. De complete wandelroute is circa acht kilometer lang.

Cultuur & Geschiedenis

- Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg te Schagen. www.museumvreeburg.nl
Het boerderijgedeelte in de geheel in oude stijl gerestaureerde 17e-eeuwse stadsboerderij Vreeburg doet dienst als streekmuseum. Op de begane grond zijn compleet ingerichte boerenkamers te bezichtigen. Bij de stallen en op de dars staan werktuigen van vroeger opgesteld. In het Rijtuigmuseum worden de authentieke rijtuigen getoond, die gedurende de tien West-Friese donderdagen in hun oorspronkelijke functie zijn te zien.
- Kasteel Radboud te Medemblik. www.kasteelradboud.nl
Kasteel Radboud is de enig overgebleven westfriese dwangburcht van Floris de Vijfde. In het 13e eeuwse kasteel is een bescheiden collectie gehuisvest van voorwerpen die de historie van het gebouw illustreren. Daarnaast is er een vaste tentoonstelling die inzicht biedt in het dagelijks leven in de Middeleeuwen.
- Fort Kijkduin te Den Helder. www.fortkijkduin.nl.
Bezoek dit super spannende fort, waar de tijd heeft stil gestaan. U kunt een kijkje nemen bij de Tamboer (verdedigingsmuur), het wachthuis en de fortwachterswoning, de reduit (verblijfplaats van de soldaten), het museum, de strafkamer, de kruitkamer en de wapenkamer. Tevens worden er rondleidingen verzorgd door gidsen die u verhalen kunnen vertellen uit vervlogen tijden.

Kinderuistapjes

- Holle Bolle Boom te Tuitjenhorn. www.hollebolleboom.nl
Overdekt speelplezier voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. In de Holle Bolle Binnen valt meteen de reuzenboom op die uitnodigt om erin te klimmen en te klauteren, net als het grote speelpaleis van Pa-Radijs, de koning van de Holle Bolle Boom. Voel je een ridder of prinses als je je verkleedt met de kleren uit de oude verkleedkist in het paleis van Pa-Radijs. Durf van de super steile freefall glijbaan of glijd in het donker de Holle Bolle Boom naar beneden. Voor de allerkleinste bezoekers t/m drie jaar is een speciale minigaard waar zij onbezorgd en veilig kunnen spelen.
- Kinderspeelparadijs Ballorig te Den Helder. www.ballorig.nl
Een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Je kunt er klimmeren, klauteren, glijden, springen, spelen in het ballenbak en nog veel meer!Voor kinderen tot 5 jaar is er een aparte speelruimte.